Jeesuksen paluuta odotellessa

 

 

Matteuksen evankeliumissa (Matt. 24:36-44) Jeesus kertoo toisesta tulemuksestaan. Sen mukaan Jeesuksen toisen paluun ajankohtaa ei ole meille ilmoitettu, vaan se tapahtuu yllättäen. Tosin Raamattu kertoo siihen liittyvistä merkeistä, joista voimme jotakin päätellä. Kun tarkastelemme maailman tapahtumia, voimme niistä vetää johtopäätöksiä, että se hetki ei ole kaukana. Jumala viisaudessaan on kätkenyt Jeesuksen toisen tulemuksen ajankohdan niin, että meidän on oltava aina valmiit. Koskaan emme voi tietää, milloin joudumme tästä elämästä siirtymään rajan toiselle puolelle ja silloin tulee olla asiat kunnossa Jumalan kanssa.

 

Kun opetuslapset kyselivät Jeesukselta hänen toisen tulemuksensa merkkejä, vastaus alkoi sanoilla: ”Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä. ” Kristinuskon alkuajoista alkaen on ollut harhaopettajia, jotka ovat tarjonneet toisenlaista evankeliumia. Apostoli Paavali torjui voimakkaasti tällaisen opetuksen: ”vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.” (Gal.1:8) Eivät tällaiset vieraat opit ole harvinaisia meidänkään aikanamme ja siinä on yksi valvomisen paikka.

 

Miten tavallinen uskovainen pystyy erottamaan oikean ja väärän? Yksi hyvä neuvo edelleenkin on se, minkä Paavali antoi Timoteukselle: ”Mutta pysy sinä siinä, minkä olet oppinut ja mistä olet varma, koska tiedät, keiltä olet sen oppinut, ja koska jo lapsuudestasi saakka tunnet pyhät kirjoitukset, jotka voivat tehdä sinut viisaaksi, niin että pelastut uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.” (2. Tim. 3:14-15)

 

Toinen valvomisen aihe on meidän vaelluksemme kristittyinä. Heprealaiskirjeessä kehotetaan laittamaan pois turhat painot elämästämme ja synti, joka niin helposti kietoo. (Hepr. 12:1) Tässä ajassa vallitseva ns. yleinen mielipide haastaa usein meidän arvomaailmamme, jonka juuret ovat Jumalan sanassa. Kaikki eivät ymmärrä tai eivät halua ymmärtää, että Jumalan asettamat rajat ovat suojelemassa ihmisen elämää, eivät rajoittamassa sitä. Kun uskomme perusta on Jumalan sanassa ja pyrimme sitä noudattamaan, saamme turvallisin mielin odottaa Jeesuksen paluuta.

 

 

Voitto Perkiö, pastori

 

Turvallinen usko

Vuosia sitten ollessani järvellä verkkoja kokemassa, oli yön aikana laskeutunut sankka sumu ja näkyvyys oli vain muutamia metrejä. Järvi oli melko pieni ja ajattelin tuon sumun keskellä osaavani paikalle, mihin olin verkkoni laskenut. Otin suunnan rannasta ja yritin soutaa niin suoraan kuin pystyin. Vihdoinkin alkoi ranta häämöttämään ja huokaisin helpotuksesta, että en sentään ollut eksynyt. Kun pääsin lähemmöksi, totesinkin olevani samassa paikassa mistä olin lähtenyt ja niin verkot jäivät odottamaan seesteisempää säätä.

 

Eikö tämä kuvaa hyvin myös elämäämme tässä maailmassa? Asetamme tulevaisuudelle tiettyjä tavoitteita, joiden toivoisimme toteutuvan. Aina elämä ei kuitenkaan ohjaudu tavoitteidemme mukaan, joko omista vääristä valinnoistamme tai meistä riippumattomista syistä. Yksi hyvä esimerkki siitä on nyt elettävä koronapandemian aika, joka on vienyt meidät sellaiseen ”sumupilveen” että emme tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

 

Nyt on hyvien uutisten vuoro! Raamattu sanoo: ”Sinun sanasi on minun jalkaini lamppu ja valkeus minun tielläni.” (Ps. 119:105) Jumala haluaa meidän vaeltavan valkeudessa ja siksi Hän lähetti Poikansa Jeesuksen Kristuksen maailman valkeudeksi. (Joh. 8:12) Pelastuksen vastaan ottaminen ei välttämättä merkitse sitä, että olosuhteet muuttuvat, mutta saamme olla varmoja siitä, että Jeesus johdattaa meitå sankkojen ”sumupilvienkin” läpi.

 

On lohdullista tietää, että meidän ei tarvitse elää vain oman ymmärryksemme ja pelkojemme vankina. Jumala on antanut Sanansa, jonka mukaan meidän tulee suunnistaa. Pyhä Henki toimii monella tavalla kristityn elämässä, mutta ei koskaan vastoin Jumalan Sanaa. Elämän merellä kuulemme varmaan monenlaisia ”seireenien” houkutuksia, jotka ”tulevat lampaiden vaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevia susia.” (Matt. 7:15) Uskomme tulee kuitenkin perustua Jumalan ilmoittamaan sanaan Raamatussa, eikä omiin kokemuksiimme ja mieltymyksiin. Silloin uskomme on vakaalla ja turvallisella pohjalla ja olemme valmiit Jeesuksen paluuseen.

 

Voitto Perkiö, pastori