Turvallinen usko

Vuosia sitten ollessani järvellä verkkoja kokemassa, oli yön aikana laskeutunut sankka sumu ja näkyvyys oli vain muutamia metrejä. Järvi oli melko pieni ja ajattelin tuon sumun keskellä osaavani paikalle, mihin olin verkkoni laskenut. Otin suunnan rannasta ja yritin soutaa niin suoraan kuin pystyin. Vihdoinkin alkoi ranta häämöttämään ja huokaisin helpotuksesta, että en sentään ollut eksynyt. Kun pääsin lähemmöksi, totesinkin olevani samassa paikassa mistä olin lähtenyt ja niin verkot jäivät odottamaan seesteisempää säätä.

 

Eikö tämä kuvaa hyvin myös elämäämme tässä maailmassa? Asetamme tulevaisuudelle tiettyjä tavoitteita, joiden toivoisimme toteutuvan. Aina elämä ei kuitenkaan ohjaudu tavoitteidemme mukaan, joko omista vääristä valinnoistamme tai meistä riippumattomista syistä. Yksi hyvä esimerkki siitä on nyt elettävä koronapandemian aika, joka on vienyt meidät sellaiseen ”sumupilveen” että emme tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

 

Nyt on hyvien uutisten vuoro! Raamattu sanoo: ”Sinun sanasi on minun jalkaini lamppu ja valkeus minun tielläni.” (Ps. 119:105) Jumala haluaa meidän vaeltavan valkeudessa ja siksi Hän lähetti Poikansa Jeesuksen Kristuksen maailman valkeudeksi. (Joh. 8:12) Pelastuksen vastaan ottaminen ei välttämättä merkitse sitä, että olosuhteet muuttuvat, mutta saamme olla varmoja siitä, että Jeesus johdattaa meitå sankkojen ”sumupilvienkin” läpi.

 

On lohdullista tietää, että meidän ei tarvitse elää vain oman ymmärryksemme ja pelkojemme vankina. Jumala on antanut Sanansa, jonka mukaan meidän tulee suunnistaa. Pyhä Henki toimii monella tavalla kristityn elämässä, mutta ei koskaan vastoin Jumalan Sanaa. Elämän merellä kuulemme varmaan monenlaisia ”seireenien” houkutuksia, jotka ”tulevat lampaiden vaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevia susia.” (Matt. 7:15) Uskomme tulee kuitenkin perustua Jumalan ilmoittamaan sanaan Raamatussa, eikä omiin kokemuksiimme ja mieltymyksiin. Silloin uskomme on vakaalla ja turvallisella pohjalla ja olemme valmiit Jeesuksen paluuseen.

 

Voitto Perkiö, pastori